Uutisia Leader-elämästä ja maaseudun kehittämisestä!

Satakunnan Leader-ryhmien tuottama Satasilta.fi kertoo uutisia maaseudun kehittämisestä
 ja tarjoaa esimerkkejä mahtavista jutuista, joita on toteutettu EU:n maaseuturahaston tuella.


28.6.2017 Hulabaloota juhlistamassa satapäinen porukka!

Leader Karhuseudun perustamisesta tuli 18.6.2017 kuluneeksi tasan 20 vuotta. Juhlatunnelmia oli tarjolla jo viikkoa aiemmin, kun yhdistys lähti Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi mukaan järjestämään historiansa ensimmäistä kertaa Avoimet Kylät -päivää 10.6. Ja päivä olikin melkoinen hitti!

Lue lisää

27.6.2017 Armeijan harjoitusalueesta retkeilyparatiisiksi – Reilan rannoille luontopolku

Merenrantaa kulkeva upea metsäalue saadaan vihdoin kaikkien käyttöön, kun Reilan kyläyhdistys rakentaa luontopolun. Alueen vaiherikkaaseen historiaan liittyy niin puutarhakoulu, varuskuntasuunnitelmat kuin innokas viihdeyrittäjä.

Lue lisää

20.6.2017 Karhuseudulla Leader-toimintaa 20 vuotta

Leader Karhuseutu on tehnyt paikallista alhaalta ylös kehittämistä karhuseudulla tänä vuonna 20 vuotta. Pääosassa koko kahden vuosikymmenen ajan ovat olleet aktiiviset, kotiseutuaan rakastavat ihmiset.

Lue lisää

16.6.2017 20 vuotta ja miljoona tuntia talkoita!

20 vuoden aikana Satakunnan Leader-ryhmät ovat rahoittaneet yli 61 miljoonalla eurolla vajaa 2500 hanketta. Hankkeita toteuttamalla paikalliset ihmiset ovat tehneet kotiseudustaan viihtyisämpää ja palveluiltaan parempaa paikkaa asua.

Lue lisää

16.6.2017 Onko teillä talkoot? Ilmoita niistä meille!

Kesä on täällä ja sehän tarkoittaa talkoita! Satakunnan Leader-ryhmien tiedottaja Virtasen Mimmi etsintäkuuluttaa Leader-hankkeissa tänä kesänä tehtävät talkoot.

Lue lisää

16.6.2017 Merikarvialla etsitään ”kannonmunittajien” ja ”netappien” jälkeläisiä

Leader on väylä kansainvälistymiseen, mutta se toimii myös toiseen suuntaan. Merikarvialla etsitään pohjoissatakuntalaisten ameriikanserkkuja ja päinvastoin. Kansainvälinen Sukujen silta -hanke luo nimensä mukaisesti siltaa sukukontaktinsa menettäneiden siirtolaisten jälkeläisten välille.

Lue lisää

16.6.2017 CAP, CAP, CAP - avaa hakas!

Kake Randelinin takavuosien hitissä pyritään tytön aittaan. Lähes yhtä vaikeaa on päästä sisään EU:n yhteisen maatalous- ja maaseudun kehittämispolitiikan CAPin uudistukseen - mutta yritetään, kirjoittaa Petri Rinne.

Lue lisää

14.6.2017 "Raha oli silloin suurin syy Leader-ryhmän perustamiseen"

Leader Pohjois-Satakunta on nykyisistä ryhmistä ainoa, joka on toiminut alusta asti Leader-statuksella. Muilla alueilla paikallista kehittämistä käynnistettiin kansallisella rahoituksella, ja vasta 2007 koko Suomi saatiin katettua Leader-ryhmillä. Perustajajäsen Jyrki Uotila muistelee alkuaikoja.

Lue lisää

14.6.2017 ”Enemmän kuin satakunta” kansainvälistä Leader-hanketta Satakunnassa

EU:n Leader-ohjelma on ollut jo kahdenkymmenen vuoden ajan tärkeä osa suomalaisen maaseutupolitiikan ja maaseudun eurooppalaistumista. Satakunta on ollut kv-työn priimus Suomessa.

Lue lisää

13.6.2017 Sää helli Avoimien Kylien kiertäjiä

Aurinkoinen ja lämmin päivä houkutteli ihmiset kylille. SataKylien bussikierrokset olivat menestys. Katso kuvatunnelmat Avoimet Kylät -päivästä.

Lue lisää

9.6.2017 Leader Ravakan toimisto muuttaa

Leader Ravakan henkilökuntamäärä on kasvanut kahdeksaan ja on tullut aika muuttaa isompiin tiloihin. Uusi toimistomme on Uudessakaupungissa.

Lue lisää

9.6.2017 Kuivalahti on elinvoimainen teatterikylä – edelleen!

Leader-toiminta täytti viime vuonna 20 vuotta. Satakunnassakin vanhimmat hankkeet pääsevät pian teini-iästään. Yksi ensimmäisistä hankkeista alkoi Eurajoen Kuivalahdella jo vuonna 1997.

Lue lisää

9.6.2017 Tervetuloa Karhuseudun synttäreille Harjavaltaan huomenna klo 17 alkaen

Leader Karhuseutu juhlii synttäreitä huomenna lauantaina Harjavallassa Ladun ja polun majalla. Tapahtumassa monenmoista tekemistä lapsille ja aikuisille klo 17 alkaen. Kakkukahvit ja jatkuvaa letunpaistoa!

Lue lisää

9.6.2017 Karhuseutu 20-vuotta! Lähde mukaan juhlimaan!

Karhuseudun 20-vuotisjuhlia juhlitaan lauantaina 10.6.2017 klo 17 alkaen Harjavallassa. Lähde sinäkin perheinesi mukaan hauskanpitoon!

Lue lisää

7.6.2017 Leena Saloniemi on uusi Leader-hankeneuvoja

Leader Pohjois-Satakunnan uudeksi hankeneuvojaksi valittiin 41 hakijan joukosta jämijärveläinen Leena Saloniemi. Saloniemi aloittaa työnsä 1.8.

Lue lisää

5.6.2017 Kaikki lähtee edelleen ihmisistä

Maaseudun kehittämisen raamit ovat muuttuneet paljon Leaderin 20-vuotisen historian aikana. Yksi asia on kuitenkin pysynyt selkeästi samana: aktiiviset ihmiset.

Lue lisää


Leader Satakunnassa


Liity Satasillan postituslistalle

Saat sähköpostiisi tuoreimmat kuulumiset Leadereiltä, ELY:ltä sekä sidosryhmiltä. 

Sähköpostiosoitteesi :