NYT Leaderissä

16.11.2018

Lauhan lähiruokafestivaali on Vuoden kyläteko 2018

SataKylien syyskokouksessa julkistettiin ja palkittiin torstaina 15.11. Vuoden kyläteko 2018. Joka toinen vuosi palkittavaksi kyläteoksi SataKylien hallitus valitsi tänä vuonna Lauhan Maamiesseuran järjestämän Lauhan lähiruokafestivaalin.

Lauhan Maamiesseura palkittiin 500 euron palkintosummalla.

Lähiruokafestivaali keräsi pienelle huittislaiselle kylälle kesällä 2018 noin 5000 lähiruuasta kiinnostunutta kävijää. Kävijämäärä on poikkeuksellisen suuri kylätapahtumalle ja kertoo osaltaan aiheen tärkeydestä ja ajankohtaisuudesta. Myös ilmainen non-stop-kuljetus Huittisten keskustasta oli nerokas houkutin yleisölle.

Lauhan maamiesseura on osoittanut suurta rohkeutta ja ennakkoluulottomuutta alkaessaan järjestää täysin uudenlaista, modernia ja raikasta tapahtumaa. Tapahtumalla on erinomaisesti nostettu maaseudun, kylätoiminnan sekä lähiruuan tunnettuutta ja arvostusta. Lisäksi pienellä kylällä järjestetty tapahtuma on yhdistänyt kyläläisiä ja monia mukana olleita Huittisten yhdistyksiä.

SataKylien hallituksen mielestä juuri tällaisia tapahtumia maaseutu ja kylät tarvitsee lisää!

Lauhan lähiruokafestivaalien kotisivuilta www.mistaruokatulee.fi/ löytyy lisää tietoa itse festivaalista.

Lisätiedot:

Kyläasiamies Hanna Ruohola, SataKylät ry, 044-357 6181
Puheenjohtaja Atri Savolainen, Lauhan Maamiesseura ry, 044-565 9667

 

Lauhan_palkitseminen_VuodenKylateko2018
Kuvassa palkitut ja palkitsijat. Vasemmalta oikealle: kyläasiamies Hanna Ruohola, Lauhan Maamiesseuran pj Atri Savolainen, idean “äiti” Annika Eklöf, talkoolainen Erkki Nurmi sekä SataKylien pj Paavo Törmälä. Kuvaaja: Reijo Siltala.


Palaa otsikoihin