Maaseudun kehittämisuutisia

19.9.2017

Harjavallassa aletaan työstää yhdistysohjelmaa

Harjavallan kaupunki yhdessä SataKylät ry:n kanssa kutsuu kaikkia Harjavallassa toimivia yhdistyksiä koolle yhdistysiltaan keskiviikkona 27.9. klo 18.00 Harjavallan kaupungintalolle.

 Yhdistysiltaan ovat tervetulleita kaikki asiasta kiinnostuneet.Illan aikana on tarkoitus vaihtaa yhdistyskentän kuulumisia sekä laittaa alulle kaupungille tehtävä yhdistysohjelma. Paikalla keskustelemassa on kaupunginjohtaja ja viranhaltijoita sekä SataKylien kyläasiamies. Lisäksi Leader Karhuseutu on paikalla kertomassa yhdistyksille suunnatuista rahoitusmahdollisuuksista. 

Yhdistysillan avaava Harjavallan kaupunginjohtaja Hannu Kuusela on omien sanojensa mukaan innoissaan tutustumassa harjavaltalaisiin yhdistyksiin ja näiden toimijoihin. Yhdistysohjelmaa aletaan tehdä Kuuselan aloitteesta ja hän siirtääkin vastuuta myös yhdistysten suuntaan.

– Tästä (yhdistysohjelmasta) tulee hyvä juttu, kunhan saamme väen liikkeelle, Kuusela toteaa. 

Yhdistysohjelma on työkalu, jonka tarkoituksena on tarkastella yhdistyskentän nykytilaa ja toimintatapoja. Toisaalta ohjelman tarkoituksena on myös määritellä yhteisesti asetetut tavoitteet ja toimenpiteet julkisen sektorin sekä kolmannen sektorin yhteistyön kehittämiselle. Yhtenä tavoitteena on lisätä kaupungin viihtyisyyttä vireän yhdistystoiminnan avulla.

Yhdistysohjelmaa tullaan työstämään loppuvuodesta ja alkuvuodesta 2018 yhteistyössä SataKylien Omalta kylältä -hankkeen, Harjavallan kaupungin, Harjavallan seurakunnan ja harjavaltalaisten yhdistysten kesken. 

Yhdistysohjelmaa alkaa valmistella SataKylät ry:n kyläasiamies Hanna Ruohola. Hänellä on tuoretta kokemusta kunnallisen yhdistysohjelman valmistelusta, sillä Huittisten yhdistysohjelma on valmistunut keväällä ja hyväksytty kaupunginhallituksessa elokuussa. 

– Yhdistysohjelma on osoittautunut hyväksi tavaksi sopia kaupungin ja yhdistysten välisistä asioista. Huittisissa jo valmisteluprosessin aikana tehtiin useita pieniä parannuksia sekä kaupungin että yhdistysten toimintatapoihin. Uskon vakaasti että ohjelmasta on apua myös Harjavallan kaupungille ja yhdistyksille, toteaa Ruohola.

Lisätiedot: 
Kyläasiamies Hanna Ruohola, SataKylät ry, 044-357 6181, hanna.ruohola@satakylat.fi

satakylät_logo


Palaa otsikoihin