Maaseudun kehittämisuutisia

28.2.2018

Ruotsin mallilla pikkupaikkakuntien työvoimapulaa selättämään

Kansainväliset hankkeet voivat olla myös uusien ideoiden tuomista omalle reviirille. Joutsenten reitti hakee Ruotsista parastetulla Avoimet työantajat -hankkeella ratkaisuja alueensa työvoimapulaan.

Leader Joutsenten reitti on mukana pian kaksi vuotta jatkuneessa kansainvälisessä Immigrant integration for rural areas (Iira) -hankkeessa, jossa Leader-ryhmät Itävallasta, Saksasta, Ruotsista ja Suomesta ovat keränneet yhteen omilta alueiltaan maahanmuuttajatyössä toimivia tahoja. Nämä toimijat ovat tähän mennessä tutustuneet hyviin käytäntöihin Itävallassa ja Ruotsissa. Tänä keväänä matkaamme Saksaan ja syksyllä hanke huipentuu Suomen seminaariin.

Ruotsin Varbergissa yhtenä hyvänä käytäntönä esiteltiin Öppna företag -hanke, jossa pyritään löytämään myös pienemmille paikkakunnille osaavaa työvoimaa, riippumatta työntekijän taustoista. Rohkaistaan työnantajia vaihtamaan kokemuksia ja verkottumaan uusien asioiden ympärillä. Suurimpana tavoitteena on selättää kasvun esteenä oleva työvoimapula.

Tämän hankkeen hyvistä tuloksista innostuneena Joutsenten reitti päätti parastaa hankeidean ja nyt noususuhdanteessa yritämme löytää ratkaisuja myös oman alueemme työvoimapulan ratkaisemiseksi.  Me käynnistämmekin Avoimet työnantajat- hankkeen Ruotsin mallia soveltaen. Projektipäällikön haku on käynnissä ja käytännössä hihat kääritään maaliskuun alkupuolella.

Toivomme tästä hankkeesta uudenlaista lähestymistä työvoimapulaan ja yritysten verkottumista. Usein ratkaisut voivat löytyä naapuripajalta. Tavoitteet ovat korkealla!

Eeva Raukko
Hankeneuvoja
Leader Joutsenten reitti

Hae projektipäälliköksi Avoimet työnantajat -hankkeeseen


Palaa otsikoihin