NYT Leaderissä

23.1.2019

Pikkuideat toteen nyt - teemahankehaut auki yhdistyksille

Satakunnan Leader-ryhmät ovat avanneet teemahankehakuja, joiden kautta yhdistykset voivat hakea tukea ja laittaa pienet ideat ja unelmat toteutukseen. Katso ryhmäkohtaiset ohjeet!

Satakunnan Leader-ryhmät, ELY-keskus ja SataKylät yhteistyökumppaneineen kiersivät viime syksynä 18 paikkakuntaa, ja nostivat esiin yhdistysten ja yritysten maaseuturahaston avulla tekemää kehittämistyötä. Samalla Meidän Satakunta -roadshowlla kerättiin Satakuntalaisten ideoiden kirjaan pieniä ja suuria kehittämisehdotuksia; mitä paikkakunnalla vielä tarvittaisiin?

Nyt on hyvä kohta aloittaa näiden yhteisten ideoiden toteuttaminen. Nimittäin Satakunnan Leader-ryhmillä on käynnissä useita teemahankkeita, joiden kautta yhdistykset voivat hakea rahoitusta pieniin investointeihin ja kehittämistoimiin. Teemahanke tarkoittaa, että sen kautta voidaan rahoittaa tavanomaisia Leader-hankkeita huomattavasti pienempiä tarpeita.

Investoinnit voivat liittyä esimerkiksi

  • liikuntaan
  • kulttuuriin
  • luontoon ja pihapiiriin 
  • kokoontumispaikkoihin

Kehittäminen voi olla esimerkiksi:

  • tapahtumien kehittämistä
  • markkinointimateriaalien tuottamista
  • verkostoitumista ja opintoretkiä

Tuen määrä voi olla n. 500-8 000 euroa ja sillä voidaan kattaa 50-80% hankkeen kokonaiskustannuksista. Oman rahan osuutta on osin mahdollista korvata talkootyöllä. Teemahankehaun säännöt ja summat vaihtelevat Leader-alueittain. Lue lisää oman ryhmäsi teemahankehausta ja kysy lisää suoraan Leader-ryhmästä:

Leader Karhuseutu (Pori, Ulvila, Kokemäki, Harjavalta, Nakkila ja Luvia)

Auki on kaksi teemahanketta, joista Otson Pienet Investoinnit! on tarkoitettu vapaa-ajan ja hyvinvoinnin investoinneille ja Otso Kehittää! -teemahanke kehittämistoimille.

HUOM! Ideahaku avautui 1.12.2018. Ota yhteyttä ideasi kanssa hankeneuvoja Lauri Penkkimäkeen lauri.penkkimaki(@)karhuseutu.fi / 044 522 5797.

Lue lisää: www.karhuseutu.fi/teemahankkeet2019

Leader Ravakka (Eurajoki, Rauma, Pyhäranta, Laitila, Uusikaupunki, Vehmaa, Mynämäki)

Ravakan alueella avautui Yht puuttuu II -teemahanke vuoden 2018 lopulla. 

HUOM! Ideahaku auki 12.9.2018 - 31.3.2019. Ota yhteyttä idean kanssa hankeassistentti Terhi Sinisaloon terhi.sinisalo(@)ravakka.fi / 044 7292199.

Lue lisää Ravakan ajankohtaisista.  

Leader Pyhäjärviseutu (Eura ja Säkylä)

Auki kaksi teemahanketta, joista Sykettä seudulle -teemahanke on tarkoitettu pieniin kehittämistoimiin ja Kulmakunnat kuntoon3 -teemahanke yhdistysten investoinneille.

Hakuaika on 7.1. - 28.2.2019.

HUOM! Teemahankkeisiin liittyvä infotilaisuus 4.2. klo 18 Kauttuan Yritystalolla

Kysymyksiisi vastaa: hankeneuvoja Rauni Halonen rauni.halonen(@)pyhajarviseutu.fi / 0440466453

Leader Pohjois-Satakunta (Pomarkku, Kankaanpää, Jämijärvi, Siikainen, Honkajoki, Karvia, Merikarvia, Ikaalinen, Parkano ja Kihniö)

Pohjois-Satakunnan ja Luoteis-Pirkanmaan alueella avautuu Pitovoima vahvemmaksi -teemahanke helmikuun alussa.  Tavoitteena on pieninvestointien avulla aktivoida, kehittää ja luoda uusia vapaa-ajanviettomahdollisuuksia alueelle. Etusijalla ovat ympäristöä parantavat ja hiilijalanjälkeä vähentävät hankkeet.

Hakuaika on 1.2. - 15.3.2019. 

Lue lisää: www.aktiivinen.fi/pitovoimavahvemmaksi
Kysymyksiisi vastaa: hankeneuvoja Leena Saloniemi leena.saloniemi(@)kankaanpaa.fi / 040 6838 852


Ideoiden_kirja_teemahankkeet2019
Satakuntalaisten ideoiden kirjaan kerättiin 27.8.-7.9.2018 noin 150 ideaa kuvina ja tekstinä. Klikkaamalla kuvaa pääset selaamaan kuvia kirjan sivuista.Palaa otsikoihin