NYT Leaderissä

14.12.2018

Satakuntalainen matkailu- ja ruoka-alan toimija, kiinnostaako Grüne Woche 2019?

Satakunnan kansainvälistymishanke selvittää kiinnostusta lähteä maailman suurimmille ruoka-alan messuille Grüne Wocheen Berliiniin tammikuussa 2019. Matkan tarkoituksena on syventää Satakunnan alueen matkailu- ja elintarvikeyritysten yhteistyötä kansainvälistymiseen liittyen.

SAMKin vetämä maakunnallinen kansainvälistymishanke selvittää, kiinnostaisiko satakuntalaisia ruoka- ja matkailualan toimijoita lähteä tutustumaan messuille 21.-24.1.2019. Suomi on tänä vuonna messujen pääyhteistyökumppani ja messuilla on oma Suomi-halli. Koska aikataulu matkan suunnittelulle on tiukka, ennakkotietoa kiinnostuksesta ja mahdollisuuksista lähteä opintomatkalle tarvitaan. Matkaan lähdetään, jos saadaan vähintään 10 osallistujaa.

Matka toimii lähtölaukauksena Satakunnan matkailun kansainvälistymishankkeelle. Opintomatkan kustannukset pidetään kohtuullisina. Ilmoita kiinnostuksestasi lomakkeella ke 19.12.2018 mennessä (ilmoittautuminen ei ole vielä sitova). 

Suomi on messuilla kumppanuusmaan roolissa. Lue lisää Grüne Wochesta maa- ja metsätalousministeriön sivuilta.

Satakunnan matkailun kansainvälistymishanke on yhteistyöhanke, missä edistetään maaseutualueen pienten yritysten kansainvälistä kasvua, kannustetaan yrityksiä yhteistyöhön sekä tiiviiseen kumppanuuteen kansainvälisten matkailijoiden houkuttelemiseksi alueelle.

Matkailuyrityksiksi ymmärretään tässä yhteydessä matkailijoille yhtenä asiakasryhmänä palveluja tarjoavat maaseudun mikroyrittäjät. Yritys voi palvella matkailijoita ja toimia esimerkiksi majoitus-, ravitsemis-, ohjelmapalvelu-, luonto-, elämys-, vapaa-aika-, hyvinvointi-, urheilu- tai luovien alojen tai kulttuuriyrittäjänä, tapahtuman järjestäjänä tai ruoka-/elintarviketuotannossa.

Lisätietoja antavat:

Soile Vahela
044 710 3990 / soile.vahela(@)samk.fi

Carita Vastinesluoma
050 396 0805 / carita.vastinesluoma(@)ely-keskus.fi

Suomi-hallissa-Suomi-esilla
Suomen innovatiivinen ja luova keittiö esillä Suomi-hallissa messujen ajan 18.-27.1.2019. Kuva: Messe Berlin GmbH.

Suomi-messujen-paayhteistyokumppani_MesseBerlinGmbH
Suomi on tapahtuman kumppanuusmaa. Suomen kumppanuusmaahankkeesta vastaa Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitto MTK. MTK:n Antti Sahi ja Juha Marttila allekirjoittamassa sopimusta Messe Berlin toimitusjohtaja Christian Göken ja projektista vastaavan Lars Jaegerin kanssa. Kuva: Messe Berlin GmbH.


Palaa otsikoihin