NYT Leaderissä

13.3.2018

Teidän kylänne Suomen älykkäin? Ilmottaudu mukaan kisaan!

Suomen älykkäintä kylä -kilpailu on kehittämiskokonaisuus, jonka tarkoituksena on auttaa ja kannustaa kyliä etsimään älykkäitä ratkaisuja palvelujen ja toimintapojen kehittämiseen ja luomiseen. Mukaan voi ilmoittautua 31.8.2018 mennessä.

Osallistuville kylille tarjolla on ohjausta, ideoita, vertaistukea, verkostoitumismahdollisuuksia ja näkyvyyttä niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

Älykäs kylä on elinvoimainen, aktiivinen ja innovatiivinen. Suomen älykkäin kylä on siis sellainen, joka aktiivisesti ja älykkäästi, esimerkiksi digitalisuutta hyödyntäen, kehittää palvelujaan esimerkiksi seuraavilla aloilla: terveydenhuolto, koulutus, energiantuotanto, liikkuvuus, vähittäismyynti, harrastustoiminta, kulttuuri.  

Älykkäin kylä -kilpailun järjestää maaseutuverkosto yhteistyössä rakennerahastojen (ESR, EAKR), meri- ja kalatalousrahaston, liikenne- ja viestintäministeriön, Maaseutupolitiikan neuvoston, Kuntaliiton ja Suomen kylät ry:n kanssa. Osallistuvan kylän kannalta suuri järjestäjäjoukko tarkoittaa sitä, että tietoa ja ratkaisuja on tarjolla monesta suunnasta. 

Älykkäisiin kyliin panostetaan koko EU:ssa. Taustalla on Euroopan komission huhtikuussa 2017 käynnistämä aloite, jossa panostetaan tulevaisuuden kyliin ja halutaan huomioida digitalisaatiota edistävien investointien, saavutettavuuden ja osaamisen tukeminen. 

Mukaan voi ilmoittautua elokuun 2018 loppuun saakka. Ilmoittaudu mukaan jo nyt, sillä keväällä kylille on tarjolla esimerkiksi webinaareja ja keskusteluja. Suomen älykkäin kylä valitaan asiantuntevan raadin päätöksellä vuoden 2019 lopussa. 

Lisätietoja: www.maaseutu.fi/suomenalykkain

Lauri Hyttinen
Verkostoasiantuntija , Verkostopalvelut
lauri.hyttinen(@)maaseutu.fi
050 412 2422

Suomen_alykkain_kyla-kilpailu


Palaa otsikoihin