Artikkelit - tarinoita tukien takaa

8.11.2017

Kampaamoyrittäjä laajensi vesistömatkailuun

Kampaamoyrittäjä Hanna Oivanen perusti Kajakkikioskin Huittisiin Loimijoen ja Kokemäenjoen risteyskohtaan. Kioski monipuolistaa omaa yritystoimintaa ja samalla koko kaupungin matkailutarjontaa.

Kuusi kilometriä suoraa hiekkatietä Huittisten keskustasta. Yhtäkkiä eteen tulee rannasta varoittava tie päättyy -kyltti. Ollaan varmaan perillä, kun pidemmällekään ei pääse.

Melontaa harrastava kampaamoyrittäjä Hanna Oivanen hankki miehensä kanssa vanhan maatilan Vesiniityltä ja sai idean. Mitä jos annettaisiin muillekin mahdollisuus lähteä nauttimaan luonnosta ja liikunnasta tästä meidän rannasta? Vanhaan navettaa syntyi kajakkeja ja sup-lautoja vuokraava Kajakkikioski.

–  Joki virtaa vieressä 20 metrin päässä navetan kulmalta. Tässä on 10 saarta jo ihan pienellä alueella. Uomia menee useampia. Todella monipuolinen ympäristö melojalle. Idea kioskista syntyi puhtaasti paikasta, Oivanen kertoo.

Hanna_Oivanen_kajakkikioski1
Pihapiiriä ja sen rakennuksia on kunnostettu. Ranta siivottiin ja sinne rakennettiin laituri.
Vuodesta 1999 kampaamoyrittäjänä toiminut Oivanen sai investointitukea Leader Joutsenten reitiltä kajakkien, sup-lautojen ja intiaanikanoottien hankintaan. Kajakkikioskia varten perustettiin aputoiminimi. Aikaisemmin kahta liikettä kahdella paikkakunnalla pyörittänyt nainen ei työtä pelkää, mutta vesistömatkailuun laajentaminen on kuitenkin uusi aluevaltaus.

– Kyllähän tämä oli melkoinen hyppy tuntemattomaan. Muun muassa hinnoittelu oli hankalaa. Kampaamossa on kiinteät kulut, joiden mukaan voidaan muodostaa selkeä tuntihinta. Tällaisessa toiminnassa ei päde samat lainalaisuudet.

kajakkikioskiHuittisissa ei ole vastaavaa toimintaa, joten kajakkikioski on omiaan täydentämään kaupungin matkailutarjontaa. Lähin vuokrauspaikka on Säkylässä, josta pääsee melomaan Pyhäjärvelle.

– Joet ovat potentiaaliset matkailun suhteen. Rauha ja luonto ovat valtteja, Huittinen ei voi kilpailla minkään turistikeskuksen kanssa. Joelle kun lähtee, parhaimmilla keleillä kuulee vain oman hengityksensä.

Kunnostetussa navetassa on lisäksi pienimuotoista kioskitoimintaa. Oivanen haaveilee tulevaisuudessa rakentavansa muun muassa rantasaunan asiakkaiden käyttöön. Erilaiset ohjelmapaketitkaan eivät ole poissuljettuja, opastettuja melontaretkiä hän jo tarjoaa.

Vaikka kesä 2017 oli kelien puolesta kehno aika aloittaa, asiakkaita riitti Helsingistä, Jyväskylästä, Tampereen seudulta ja toki myös lähikunnista. Etenkin paikallinen nuoriso innostui suppailusta.

– Perheitä, pariskuntien, kaveriporukoita, yhdet 10v-synttäritkin järjestettiin. On ollut useiden päivien matkalle lähteneitä ja myös pariksi tunniksi kalustoa vuokranneita. Kun joku tulee kaupunkiin käyttämään palvelua, siitä hyötyvät aina useat yrittäjät. 

Hanna_Oivanen_kajakkikioski
Innostus melontaan ja muihin luontoharrastuksiin ovat tarttuneet partiosta. – Parhaita kokemuksia ovat porukassa tehdyt melontaretket. Paikallakaan ei ole niin väliä, jos on joku, jonka kanssa jakaa kokemus, Hanna Oivanen kertoo.


Palaa otsikoihin