Hanketarinoita

4.4.2017

AgriHuittinen syntyi monipuolisten maatalousalan palveluiden ympärille

Huittisissa järjestettiin huhtikuun ensimmäisenä viikonloppuna uusi maatalousalan tapahtuma AgriHuittinen. Kyseessä on Huittisten kaupungin Elävä Huittinen -hankkeen tuotos.

Tapahtumaan osallistui vajaa 40 yritystä ja lisäksi joukko muita toimijoita. Yhteisen messualueen sijasta tapahtuman käyntikohteet olivat yritysten omissa toimipisteissä ja heidän piha-alueillaan. Ihmisiä liikkui ahkerasti etenkin aurinkoisena perjantaina ja myös lauantaina väkeä riitti lumisateesta huolimatta.

– Ajatus itse tapahtumasta syntyi jo vuosia sitten. Huittinen on eräänlainen autokaupan keskus ja täällä on erittäin laajat maatalousalan palvelut, sanoo hankevetäjä ja tapahtumaidean äiti Helena Kaitanen.

Helena_Kaitanen_satasilta
Helena Kaitanen iloitsi, että yritykset lähtivät innolla mukaan.
Kaitanen hyppäsi Elävä Huittinen -hankkeen veturiksi puoli vuotta sitten, kun projekti oli puolivälissä.  

– Koko hankkeen tavoitteena on luoda Huittisiin uusia juttuja ja samalla verkottaa yrityksiä, yhdistyksiä ja oppilaitoksia. Tapahtuman järjestäminen on ollut hyvä keino lisätä yritysten yhteistyötä, Kaitanen sanoo.

Kaitasen mukaan yrityksen lähtivät innolla mukaan tapahtumaan.

– Järjestelyt ovat suhteellisen kevyet, kun ollaan omassa toimitilassa. Tämä tuo myös mahdollisuuksia esimerkiksi konekauppiaille; vaihtokoneet saadaan myös esille.

Elävä Huittinen on Leader Joutsenten reitin tukema Huittisten kaupungin kehittämishanke. AgriHuittinen oli sen viimeinen rutistus, hanke päättyi kuun vaihteessa.

– Pidin työskentelystä, hankkeissa kun aina luodaan uutta. Haasteena on, miten luoda puitteet jatkolle. Toivon, että AgriHuittinen järjestetään myös ensi vuonna, sille on hyvät edellytykset. Koitetaan pitää Huittinen elävänä myös tällä sektorilla - alkutuotannosta elintarvikejalostukseen!

alpakat_AgriHuittinen
Alpakat ihastuttivat Saskyn osastolla.


Palaa otsikoihin