Ohjeita ja vinkkejä tiedottamiseen

Täältä löydät kootusti ohjeet ja vinkit viestintään sekä muita tärkeitä materiaaleja hanketoteutukseen liittyen.

LeaderSatakunta_hankeviestintä

Kerro aktiivisesti yhdistyksen/yrityksen tai hankkeen omilla nettisivuilla sekä somekanavissa ajankohtaisista asioista, joita hankkeessasi tapahtuu.  Infoa myös mediaa ja tee hankkeestasi kaikkien tuntema.

Kun kerrot Leader-tukea saaneesta hankkeesta, yrityksen perustamisesta tai investoinnista esimerkiksi tiedotteella, lisää mukaan tämä lause: 

Leader ***** on myöntänyt hankkeelle / projektiin/ investointiin/ yrityksen perustamiseen rahoitusta EU:n maaseuturahastosta.

tai jos olet saanut rahoituksen ELY-keskuksesta:

"Satakunnan ELY-keskus on myöntänyt hankkeelle / investointiin / yrityksen perustamiseen rahoitusta EU:n maaseuturahastosta"

Ai miksi se on niin tärkeää? Jotta tieto leviäisi

Niin yhteisöjen kuin yritystenkin hankkeita rahoitetaan EU:n Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta eli maaseutuohjelmasta joko Leader-ryhmien tai ELY-keskuksen kautta. Satakunnan Leader-ryhmienkin paikalliset strategiat eli tarkempi suunnitelma juuri omalla alueella tuettavista jutuista perustuu tähän EU:n maaseutuohjelmaan.

Rahat Leaderien tekemään kehittämistyöhön tulevat maaseutuohjelman mukaisesti EU:n maaseuturahastosta sekä Suomen valtiolta ja kyseisen Leader-ryhmän alueen kunnilta.

Takaisin raha tulee tietysti alueella toteutettavien hankkeiden kautta, joilla luodaan työpaikkoja, parannetaan alueen elinkeinorakennetta ja lisätään asukkaiden viihtyvyyttä.

Näitä hankkeita toteuttavat paikalliset asukkaat esimerkiksi juuri sinä!

EU haluaa, että vastineeksi rahansaaja tiedottaa saamastaan tuesta

Ihan reilua, eikö? Vaatimukset vaihtelevat hankkeen koon ja muodon mukaan. Tutustu virallisiin tiedotusohjeisiin. 

Kaikkein eniten Leader-ryhmien tavoitetta eli oman alueensa elinolojen parantamista tukee se, että saamme aktiivisia ja innostuneita ihmisiä toteuttamaan ideoitaan Leader-rahalla. Kaikki eivät vieläkään tiedä mahdollisuudesta, emmekä me pysty siitä omin voimin kertomaan.

Mitä enemmän Leader-tukea haetaan ja mitä paremmin hankkeet alueen elinvoimaa lisäävät, sitä varmemmin EU-rahaa alueen käyttöön saadaan myös jatkossa.

Kertomalla hankkeestasi ja Leaderistä autat meitä ja koko asuinaluettasi - myös itseäsi!

MaaseutuMegafoni kertoo hankkeista ja hankkeille

Tukena tiedottamisessa sinulla on Satakunnan Leader-ryhmien yhteiset tiedottajat. Jos kaipaat tarkennusta tiedotusohjeisiin tai apua omasta hankkeesta kertomiseen, ota yhteyttä:

Mimmi Virtanen
mimmi.virtanen@ravakka.fi
044 792 9000

Iida Pakkanen
iida.pakkanen@ravakka.fi
044 792 9003


Tiedottajan ylläpitämissä MaaseutuMegafoni -somekanavissa ajankohtaista tietoa hanketoteuttajille ja alueen asukkaille sekä tarinoita Leader-tuen hyödyntäjistä.