Viralliset tiedostusohjeet – viestinnällä varmistat tukikelpoisuuden

Logot 

Kaikessa hankeviestinnässä ja kaikissa hankkeen tiedotusmateriaaleissa (verkkosivut, sosiaalinen media, esitteet, tiedotteet, ilmoitukset, kyltit) on käytettävä EU-lippulogoa.

EU-lippulogo tunnuslauseella

Lippu ja lause pieniEnsisijaisesti on käytettävä ylläolevaa logoa tunnuslauseella. Jos tila on niin rajallinen, ettei tekstistä logon pienuuden vuoksi saa enää selvää, käytetään logoa, jossa lyhenne ”maaseuturahasto”:

lippu_ja_rahaston_nimi_Kun kyseessä on Leader-hanke, on käytettävä myös EU:n Leader-logoa sekä tuen myöntäneen Leader-ryhmän logoa:

EU:n Leader-logo

Leader pieni web


Hanketta rahoittaneen Leader-ryhmän logo

Leader_Ravakka_Logo-web

Leader_Pohjois-Satakunta_logo-web

Leader_Karhuseutu_Logo-web

Leader_Joutsenten Reitti_logo_web

Leader_Pyhajarviseutu_logo_web


ELY-keskuksen tukemien hankkeiden tiedotuksessa on vapaaehtoista käyttää ELY:n logoa:

ELY logo
Myös Maaseutuverkoston yhteistä logoa voi halutessaan käyttää: 
Maaseutuohjelma 2014-2020
Huomioi esimerkiksi, että jos laitat lehti-ilmoituksen ja unohdat siitä vaaditut logot, ilmoitusta EI hyväksytä hankkeen kustannukseksi!

Jos hankkeella on verkkosivusto, sivustolla tulee olla lyhyt kuvaus hankkeen tavoitteista, tuloksista ja EU:n rahoitusosuudesta.

Logojen lataaminen

1. Klikkaa logoa -> se aukeaa uuteen ikkunaan.
2. Klikkaa hiiren oikea -> tallenna nimellä. 

Valmiit "logorimpsu"-tiedostot (EU-lippu, Leader-tunnus, Leader-ryhmä/ELY) voit ladata näistä linkeistä:

Leader Ravakka
Leader Pohjois-Satakunta
Leader Karhuseutu
Leader Joutsenten reitti
Leader Pyhäjärviseutu

ELY-keskus

Painokelpoiset logot löydät Maaseutu.fin kuvapankista.

Juliste

(koskee yli 50 000 € tukea saaneita hankkeita)

Jos julkisen tuen kokonaismäärä ylittää 50 000 euroa, sijoita hankkeen toteuttamisen ajaksi toimea ja sille saatavaa EU-tukea esittelevä A3-kokoinen juliste näkyvälle paikalle. Riittää, että juliste on paikallaan hankkeen toteuttamisen ajan.

Täytä julisteeseen kuvaus hankkeesta. Kuvauksessa voit kertoa esimerkiksi hankkeen nimen, kuka hanketta toteuttaa ja mitä hankkeessa tehdään sekä sen, että hanke on toteutettu EU:n maaseuturahaston tuella. Jos hakijalla on monta hanketta, niiden tiedot voi esittää yhdessä julisteessa. Julisteessa on kuitenkin oltava yksilöityä tietoa jokaisesta hankkeesta. Tulosta juliste A3-koossa.

Julistepohjat (word ja InDesign) tiedotukseen sekä Leader-hankkeille että ELY-keskuksen rahoittamille hankkeille voi ladata Maaseutu.fi:n Tuensaajan viestintäohjeet -sivulta. 

Julisteen sijaan voi käyttää tiedotuskylttiä, jos se on tarkoituksenmukaista hankkeen kannalta.  Hankkeissa, jotka eivät johda investointeihin, ei tarvitse käyttää julistetta tai kylttiä, jos sille ei ole mahdollista määrittää sopivaa sijoituspaikkaa hankkeen luonteen vuoksi.

Pysyvä tiedotuskyltti

(koskee yli 500 000 € tukea saaneita hankkeita)

Jos kyseessä on investointi, jonka julkisen tuen kokonaismäärä ylittää 500 000 euroa ja joka käsittää fyysisen kohteen hankinnan tai infrastruktuurin tai rakennushankkeen rahoittamisen, aseta näkyvälle paikalle pysyvä tiedotuskyltti. Kyltin tulee olla paikallaan viisi vuotta viimeisen maksun saamisesta. Kyltti korvaa väliaikaisen julisteen, joten sitä ei tarvita.