Ihmisiä Leader-työn takana

28.2.2018 KV-koordinaattori on välittäjä ja kansainvälistyminen myös perinteiden vaalintaa

Jaana Mälkki on työskennellyt Leader Karhuseudussa kansainvälisten asioiden koordinaattorina vuodesta 2004. Aiemmin matkailun saralla ulkomaillakin työskennelleenä hän tietää, mitä Suomessa osataan ja millaista osaamista täältä kannattaa viedä muualle.

Lue lisää

 

13.12.2017 Ihmisten kohtaaminen on tiedottajan työn paras anti

Mimmi Virtanen on toiminut kesästä 2016 Satakunnan Leader-ryhmien ja Satakunnan ELY-keskuksen yhteisen viestintähankkeen koordinaattorina. Suurimmalla osalla Suomen Leader-ryhmistä on oma viestintähanke. Idea lähti aikoinaan Satakunnasta.

Lue lisää

 

28.9.2017 ”Kolmen linnun mies” toivoo ennakkoluulottomia ideoita

Houhajärveläinen Jani Hanhijärvi luotsaa Joutsenten reitin hallitusta ja majoittaa matkailijoita Kommeessa Kurjessa. Mies tekee töitä elinvoimaisemman maaseudun eteen niin töissä kuin vapaa-ajalla.

Lue lisää

 

26.9.2017 Parasta ja haastavinta on, että jokainen päivä on erilainen

Leader Joutsenten reitin toiminnanjohtaja Petri Rinne nähdään harvoin toimistossa, sillä mies ja reppu matkaavat sekä kotimaassa että ulkomailla. Monessa mukana oleva kehittäjä kaipaa luovaan laaksoon lisää nuorten omia hankkeita.

Lue lisää

 

22.9.2017 ”Positiivinen kateus ajaa toteuttamaan ja tekemään”

Joutsenten reitin oma ongelmanratkaisija Eeva Raukko tekee toimistossa kaikkea. Hän on iloinen, että hankkeita osataan hakea ja erityisesti yrityshankkeita on runsaasti.

Lue lisää

 

12.9.2017 Leader-hallitus on näköalapaikka, jossa paikallistuntemusta tarvitaan

Kalantilainen Heidi Jaakkola toimii Leader Ravakan hallituksen puheenjohtajana kolmatta vuotta. Ukipoliksessa lähiruokahanketta vetävän emolehmätilan emännän työ ja harrastukset menevät suloisesti sekaisin.

Lue lisää

 

12.9.2017 ”On meidän kaikkien asia, että alueella voi elää ja elämä on mukavaa”

Leader Pohjois-Satakunnan tuore hankeneuvoja Leena Saloniemi tunnustaa olevansa yhdistysihminen. Hän sanoo kaiken lähtevän yrityksistä ja haluaa olla vaikuttamassa siihen, että alueen ihmiset ovat ylpeitä kotiseudustaan.

Lue lisää

 

7.9.2017 ”Äärettömän tärkeää on yhdessä tekemisen meininki”

Ravakan hankeassistentti Terhi Sinisalo ohjaa hakijoita kädestä pitäen niin kauan kuin tarve vaatii. Hän näkee Leaderin mahdollisuuksien kehittäneen alueen kylätoimintaa ja toivoo lisää kulttuurihankkeita.

Lue lisää

 

"Yhteinen tekeminen on keskiössä"

Krista Antila tuli 2003 vetämään Pohjois-Satakuntaan kv-esiselvityshanketta ja jäi Leaderiin kansainvälisten asioiden koordinaattoriksi. Paljon maailmalla reissaava nainen haluaa yritysten löytävän kv-mahdollisuudet.

Lue lisää

 

4.9.2017 ”Alueen erityispiirre on silmiinpistävä yritteliäisyys”

Juha Vanhapaasto on marraskuussa toiminut 15 vuotta Leader Pohjois-Satakunnan toiminnanjohtajana. Kokenut kehittäjä haluaa häivyttää kuntarajoja ja toivoo ääntä myös pieniltä toimijoilta.

Lue lisää

 

1.9.2017 ”Hankkeet ovat välineitä, joilla tehdään ihmisiä onnellisemmiksi”

Ravakan projektikoordinaattori Tuuli Jansson haluaa lisätä alueen toimijoiden yhteistyötä erityisesti matkailun saralla. Pohjoisen tyttären näkökulmasta koko alue on saaristoa ja työstä mahtavaa tekee ihmisten ilo.

Lue lisää

 

”Rohkeus on avain, suomalaiseen osaamiseen pitää luottaa”

Ravakan kv-koordinaattori Johanna Vanhatalo auttaa yrityksiä ja yhdistyksiä kansainvälistymään. Brysselistä Raumalle muuttaneen Vanhatalon missio on synnyttää lisää kansainvälistä toimintaa alueelle.

Lue lisää

 

30.8.2017 “Hankkeella ei tarvitse olla valtava kustannusarvio ollakseen vaikuttava”

Leader Pohjois-Satakunnan hankesihteeri Päivi Hietapakka-Ojala pitää toimiston järjestyksessä. Hän on tyytyväinen, että Leaderistä tuetaan asioita, jotka kumpuavat oikeasta tarpeesta.

Lue lisää

 

29.8.2017 ”Aina on joku, joka on intoa piukassa”

Leader Pyhäjärviseudun perustajajäsen ja nykyinen Leader-hallituksen puheenjohtaja Leena Pellikka sai Leader-dinosauruksen arvonimen Pyhäjärviseudun 20-vuotisjuhlassa kesäkuussa. Hän sanoo, että hallitus on sekä Leaderin korvat että suu.

Lue lisää

 

28.8.2017 ”Aina kannattaa kysyä, miten asiaa voitaisiin viedä eteenpäin”

Ravakan toiminnanjohtaja Ulla Kallio haluaa lisää yritysten yhteistyötä. Hän kehottaa lausumaan kehittämisideat ääneen, sillä isot asiat lähtevät liikkeelle pienistä panostuksista.

Lue lisää

 

23.8.2017 Kalatalousasiamiehen toimisto on Hiacessa

Petri Rannikko tuntee kaikki kalamiehet ja seikkailee viikoittain Uki-Merikarvia-väliä. Hän peräänkuuluttaa uusia moderneja ideoita ja ”silakkanyhtistä”.

Lue lisää

 

17.8.2017 ”Yhdistysten talkoohenki hämmästyttää edelleen”

Elina Haavisto tekee töitä ihmisten kanssa ja auttaa missä tarvitaan. Paluumuuttaja tuntee alueen sekä ihmiset ja arvostaa loputonta talkoohenkeä.

Lue lisää