Ihmisiä Leader-työn takana

12.9.2017

”On meidän kaikkien asia, että alueella voi elää ja elämä on mukavaa”

Leader Pohjois-Satakunnan tuore hankeneuvoja Leena Saloniemi tunnustaa olevansa yhdistysihminen. Hän sanoo kaiken lähtevän yrityksistä ja haluaa olla vaikuttamassa siihen, että alueen ihmiset ovat ylpeitä kotiseudustaan.

Jämijärveläinen Leena ”Lelle” Saloniemi valittiin Leader Pohjois-Satakunnan hankeneuvojaksi yli 40 hakijan joukosta. 1.8. työnsä aloittanut Leena on työskennellyt mm. pankki- ja kirjanpitoalalla, viime ajat erilaisissa hankkeissa. Tätä kautta myös Leader-toiminta on hänelle tuttua.

– Toivon, että saan työn kautta tutustua lukuisiin innovatiivisiin ja luoviin hankkeisiin. Haluan olla vaikuttamassa siihen, että pohjoissatakuntalaiset ovat ylpeitä seudustaan ja lähtevät kehittämään sitä. On meidän kaikkien asia, että alueella voi elää ja elämä on mukavaa, hän sanoo.

Leena haluaa rohkaista alueen asukkaita ideoimaan itse ja poimimaan myös kehittämisideoita muualta Suomesta. Erityisesti häntä kiinnostaa yrityspuoli.

– Kaikki lähtee yrityksistä ja niiden kehittämisestä, siitä että ihmisillä on kotiseudullaan työtä. On hyvä vaihtaa satakuntalainen kateus pohjalaiseen uhoon; miten mä saan sua paremman, ei miten mä saan sen jonkin sulta pois. 

Kankaanpää – Ikaalinen -akseli on Leenalle tutuinta. Hänen tavoitteenaan onkin pian tutustua muuhun Pohjois-Satakuntaan ja Luoteis-Pirkanmaahan. Työtä hän aikoo tehdä omalla naamallaan – ja tietysti sydämellään.

– Leader-hankkeilla on myös lupa kokeilla ja epäonnistua. Sitten yritetään uudelleen.  Monet menestystarinat odottavat syntymistään. Niille on aina tilaa.

Koulutukseltaan Saloniemi on tradenomi (AMK) sekä valmistunut kauppatieteiden maisteriohjelmasta (Master of Arts) Prahan University of Economics -oppilaitoksesta. Vapaa-ajalla Leena pyörittää omaa Jämijärvi-Seuran alla toimivaa nuorisoteatteriryhmää. Käsikirjoittamisesta nauttiva nainen on suorittaa myös draamakasvatuksen opintoja.
Leena tunnustaa olevansa yhdistysihminen.

– Kotiseutuyhdistys on lempilapseni, mutta olen mukana myös Martoissa ja SPR:ssä. Lisäksi tärkeä on puulaakilentopallojoukkueemme KeTaLe.

Ota yhteyttä Leenaan: 040 6838 852 / leena.saloniemi(at)kankaanpaa.fi

a-Leena1-0
Leena Saloniemi vetää "Jämpällä" omaa nuorisoteatteria. Vapaa-aikaan kuuluu myös lentopallo.


Palaa otsikoihin