Sankariyhdistykset

13.11.2018 Hierkonpolulle pääsee vaikka lastenrattailla

Vanhalle armeijanharjoitusalueelle rakennettu luontopolku Pyhärannan Reilassa alkaa olla valmis. Merenrantaa kulkeva kolmen kilometrin mittainen Hierkonpolku on saanut kesän aikana opasteet, laavun, nuotiopaikan sekä käymälän. Katso video!

Lue lisää

 

Kesäasukkaatkin innostuivat laittamaan Riispyyn rantoja kuntoon

Riispyyn osakaskunta ja mökkiläiset kunnostivat yhteislaiturialueen luodun kunnostussuunnitelman pohjalta. Venesäilytyksen ohella uusittu ranta mahdollistaa nyt monipuolisen virkistyskäytön.

Lue lisää

 

Side by side -pyörällä vaikka kirjastoon tai kesäkahvilaan

Laitilan Nuorisoverstaan uusi side by side -polkupyörä parantaa erityisryhmien ja ikäihmisten mahdollisuuksia liikkumiseen. Moni liikuntarajoitteinekin voi päästä pyöräkyydillä asioille ja kokea vauhdin huuman.

Lue lisää

 

Lauhan ”suuri puutarhajuhla” näyttää, mistä ruoka tulee

Lauhan Lähiruokafestivaali kokoaa yhteen Huittisten ja lähialueen ruuantuottajia ja houkuttelee ihmisiä yhdeksi viikonlopuksi maalaismaisemiin juhlimaan suomalaista ruokaa.

Lue lisää

 

Pelastusvene omassa laiturissa helpottaa tehtäviin lähtöä

Uusi moderni vene toi potkua Reposaaren meripelastajien toimintaan, mutta kunnollinen paikka sille puuttui. Uuden laiturin myötä saatiin koko kalusto oman aseman rantaan, ja lähtö pelastustehtäviin nopeutui valtavasti.

Lue lisää

 

Jämijärvelle oma pakohuone – nuoret lupaavat kunnon draamaa

Jämijärvi-seuran nuoret teatterinharrastajat hakivat Nuoriso-Leader tukea opintomatkaan, jolla tutustuttiin lähiseudun pakohuoneisiin. Samalla haettiin oppia oman pakohuonepelin rakentamiseksi.

Lue lisää

 

Polkuautoja ja liikennesääntöjä nakkilalaislapsille

Lions Club Nakkila rakentaa kunnan keskustaan liikennepuiston, jossa lapset voivat harjoitella ajotaitoja ja liikennesääntöjä.

Lue lisää

 

Palvelupisteen digiapu pitää kaikki kelkassa

Suodenniemellä heräsi huoli ikäihmisten digiosaamisesta, kun pankki lähti. Kirjastoon perustettiin palvelupiste, jossa neuvotaan asukkaita sim-kortin asennuksesta junalipun ostamiseen.

Lue lisää

 

Sirkuksen iloa Satakuntaan!

Porissa toimiva Satasirkus vie sirkusharrastusta kylille. Yhdistys haluaa pitää kylät vireänä sosiaalisen sirkuksen avulla.

Lue lisää

 

Kaveriporukan pesäpalloinnostus herätti henkiin merikarvialaisen junnupesiksen

Joukko entisiä merikarvialaisia otti ohjat urheiluseurassa ja luo nyt Merikarviasta pesäpallopaikkakuntaan junioripesistä kehittämällä. Kaikki lähti Kuvaskankaan kentän kunnostamisesta.

Lue lisää

 

Koko Kankaanpään ”Raakku” mahdollistaa monenlaiset tapahtumat

Veneskosken kyläyhdistys uudistaa kylän entisen koulun ympäristössä sijaitsevaa kesäteatterialuetta rakentamalla uuden jokihelmisimpukkaa muistuttavan katsomon. Kankaanpään kaupunki on vahvasti mukana, sillä paikan toivotaan luovan mahdollisuuksia usealle toimijalle.

Lue lisää

 

Petanquehallille saunatilat – Eurassa houkutellaan lajin pariin uusia harrastajia

Euran Raiku ehosti teollisuusalueen keskellä sijaitsevaa petanquehalliaan rakentamalla esteettömät sauna- ja kokoustilat. Toive on, että petanquen löytäisi yhä useampi harrastaja, sillä laji sopii jokaiselle.

Lue lisää

 

”Oman kylän hanslankarit” tekevät talkoilla yhteistä paikkaa

Kolme yhdistystä rakentavat Karvian Sarvelassa yhteistä harrastustilaa, Marjasuon kylätaloa. Kokonaisuuteen kuuluu maalattiaisesta hallista tehty harrastetila, viereen siirretty 1800-luvun hirsitalo ja uusi kodikas grillikota. Tontille on muun muassa tehty viemäröinnit, vedetty sähköt ja porattu maalämpökaivo – lähes kaikki talkootyönä.

Lue lisää

 

Ruokamatka Romaniaan?

Joskus kannattaa lähteä merta edemmäs kalaan – se voi tarjota aivan uutta näkökulmaa omaan tekemiseen. Näin ajateltiin myös Wirmon Marttojen keskuudessa. Nyt yhdistys muokkaa piknik-tapahtumastaan lähiruuan kokoontumisajoja, joissa voi myös matkata Romaniaan.

Lue lisää

 

Abbahittejä ja heinäsirkkoja – leffafestarit herättivät Huhtamon eloon

Neljä päivää, vajaa 30 elokuvaa ja lyhytelokuvaa, kirkko ja pirtti. Huhtamo International Film Festival kahmi kävijöitä, kun yhden miehen visiota lähti toteuttamaan koko kylä.

Lue lisää

 

Veikkojen maja muuttumisleikissä

Eurajoen Veikkojen huonossa kunnossa ja vähällä käytöllä ollut maja sai uuden elämän. Nyt kehtaa kokoustaa, viettää illanistujaisia ja saunoa treenien jälkeen. Liikunnalliseen elämään kannustavassa seurassa uskotaan uudistuneen majan lisäävän myös läheisen pururadan käyttöä.

Lue lisää

 

Senioripuisto tarjoaa lihaskuntotreeniä, raitista ilmaa ja aistielämyksiä

Luvian seniorineuvosto ja Vanhustenkotiyhdistys yhdistivät voimansa kehittääkseen senioreille toiminnallista ympäristöä keskellä kylää. Senioripuisto toimii nyt kuntoilu- ja kohtaamispaikkana kaikenikäisille luvialaisille.

Lue lisää