Ideasta hankkeeksi – näin haet Leader-tukea

Maaseuturahaston tukia haetaan sähköisesti Hyrrä-järjestelmässä. Leader-tukien haku on jatkuva. Ennen tuen hakemista ole mahdollisimman aikaisessa vaiheessa yhteydessä Leader-ryhmään. Hanketta ei voi aloittaa ennen kuin asiakirjat ovat kunnossa. Tukea ei myönnetä takautuvasti.

1. Yhdistyksellänne on idea tai jokin tarve, joka halutaan toteuttaa.

2. Ota yhteyttä Leader-ryhmään. Asiantuntijat keskustelevat kanssasi ideasi rahoituskelpoisuudesta ja auttavat kehittämään sitä.

3. Hakua varten yhdistyksellä on oltava Y-tunnus ja tiedot PRH:n rekisterissä ajan tasalla. Tarvitset myös Katso-tunnisteen.

4. Laadi hankesuunnitelma ja kustannusarvio – nämä ovat tärkeimmät työkalusi.

5. Kerää tarvittavat hakemusliitteet. Lisätietoa liitteistä saat Leader-ryhmästäsi.

6. Tee hankehakemus Hyrrässä. Allekirjoita hakemus sähköisesti yhdistyksenne sääntöjen mukaisesti.

7. Hanke tulee vireille. Hankkeen vireilletulon jälkeen hankkeen toteuttamisen voi aloittaa omalla riskillä.

8. Varaudu tarvittaessa täydentämään hankehakemusta Leader-ryhmän pyynnöstä.

9. Leader-ryhmän hallitus käsittelee hakemuksesi kokouksessaan ja tekee päätöksen rahoittamisesta. Satakunnan ELY-keskus varmistaa, että hanke on lainmukainen, jonka jälkeen hankkeenne saa virallisen hanketukipäätöksen Hyrrä-järjestelmään.

10. Toteuta hanke hankesuunnitelman ja tukipäätöksen mukaisesti. Muista viestintäohjeet.

11. Tee maksuhakemus. Tukea haetaan toteutuneiden kustannusten perusteella eli tuki maksetaan jälkikäteen. Maksuhakemus tehdään Hyrrässä. Satakunnan ELY-keskus käsittelee maksuhakemuksen ja tekee maksatuspäätöksen.

12. Nauti työnne tuloksista!

 

Älä huolehdi – Leader-ryhmä auttaa joka vaiheessa!

Leader-ryhmäsi käy mielellään kanssanne läpi yksityiskohtaisesti juuri teidän hankkeenne toteuttamisen. Hanketoteuttajan on hyvä muistaa olla yhteydessä Leader-ryhmään aina, kun siltä vähänkään tuntuu. Vinkkiä perusjuttuihin antaa myös Hanketoimijan käsikirja, joka neuvoo hankkeen toteuttamisessa kädestä pitäen. 

Ota yhteyttä omaan Leader-ryhmään.