Mihin Leader-tukea voi saada?

Leader-ryhmät tukevat EU:n maaseuturahastosta yleishyödyllisiä yhdistyksiä investoinneissa ja toiminnan kehittämisessä. Leader-rahoituksella yhteisöt voivat mm. kunnostaa ja rakentaa kokoontumispaikkoja, parantaa harrastusmahdollisuuksia, järjestää uusia tapahtumia, parantaa asuinseutunsa palveluita ja paljon muuta. Erityisesti kannustamme alueemme asukkaita yhteisölliseen toimintaan. Lue, miten Leader-asiantuntijat vastaavat.Kokoontumispaikat – oma paikka lisää yhteisöllisyyttä

Leader-tuella voidaan esimerkiksi rakentaa, ostaa tai remontoida kylätalo, muu yhteinen kokoontumis- tai harrastustila ja hankkia sinne tarvittavia kalusteita ja muita varusteita.

"Oman paikan hankkiminen on monelle yhdistykselle suuri ponnistus. Kokoontumispaikasta huolehtiminen vaatii niin rahaa kuin aikaakin. Siksi on hienoa huomata, että yhä useammin yhdistykset toimipaikkaa kunnostaessaan tai hankkiessaan tekevät yhteistyötä alueen muiden toimijoiden kanssa.

Kokoontumispaikan kunnostaminen tai rakentaminen on loistava mahdollisuus rakentaa yhteisöllisyyttä ja lisätä yhteistyötä eri toimijoiden välillä.  Projektiin voi helposti osallistua jokainen oman osaamisalueensa ja tietämyksensä kautta, sillä tekemistä on tarjolla usein jos jonkinlaista. Talkoissa tulee naapureistakin tutumpia ja uudet toimijatkin pääsevät mukavasti sisään toimintaan talkoiden kautta. Yhdessä salin seiniä maalatessa tulee vaikka saatua vielä herkullinen talkoopiirakan resepti kotiinviemiseksi.

Valmistuttuaan tai uusilla parannuksilla varusteltu oma paikka lisää myös jatkossa yhteistä tekemistä ja vähentää reppuelämää. Hankkeen vaikuttavuus voi tulla esiin vasta vuosienkin jälkeen."

Leena_Saloniemi

Leena Saloniemi
Leader Pohjois-Satakunta


Kaipaatko esimerkkiä? Tutustu näihin:

Palaa otsikoihin