Mihin Leader-tukea voi saada?

Leader-ryhmät tukevat EU:n maaseuturahastosta yleishyödyllisiä yhdistyksiä investoinneissa ja toiminnan kehittämisessä. Leader-rahoituksella yhteisöt voivat mm. kunnostaa ja rakentaa kokoontumispaikkoja, parantaa harrastusmahdollisuuksia, järjestää uusia tapahtumia, parantaa asuinseutunsa palveluita ja paljon muuta. Erityisesti kannustamme alueemme asukkaita yhteisölliseen toimintaan. Lue, miten Leader-asiantuntijat vastaavat.Tapahtumat – elämää kylille!

Leader-tukea voi saada tapahtuman järjestämiseen tai tapahtuman uudistamiseen. Hankkeissa edellytys on aina, että syntyy jotain uutta. Myös jatkuvuus on otettava huomioon.

"Erilaiset tapahtumat maaseudulla tuovat yhteen nykyisiä ja entisiä asukkaita. Suunnittelu ja järjestely luovat yhteisöllisyyttä, joka huipentuu yhdessä koettuun onnistumiseen filmifestivaalien, lähiruokatapahtuman tai vaikka paikallisten yrittäjien kevättapahtuman muodossa.

Tapahtuman järjestäminen ja siihen liittyvä talkootyö antaa mahdollisuuden olla osa yhteisöä myös niille, jotka ottavat mielellään osaa yhdessä tekemiseen projektiluonteisesti.

Leader-rahoituksen tarjoama taloudellinen tuki antaa järjestäjälle selkärankaa. Rahoitushakemuksen jättö kannattaa tehdä hyvissä ajoin ennen itse tapahtumaa, silloin asioiden hoito sujuu mallikkaasti hyvässä järjestyksessä. Onnistunut, Leader-rahoituksella käynnistetty tapahtuma jää toivottavasti elämään paikkakunnan tapahtumatarjontaan pitkäksi aikaa."

Eeva-Raukko

Eeva Raukko
Leader Joutsenten reitti


Kaipaatko esimerkkiä? Tutustu näihin:

Palaa otsikoihin