Sankariyrittäjät

Kampaamoyrittäjä laajensi vesistömatkailuun

Hanna Oivanen perusti Kajakkikioskin Huittisiin Loimijoen ja Kokemäenjoen risteyskohtaan. Kioski monipuolistaa omaa yritystoimintaa ja samalla koko kaupungin matkailutarjontaa.

Kuusi kilometriä suoraa hiekkatietä Huittisten keskustasta. Yhtäkkiä eteen tulee rannasta varoittava tie päättyy -kyltti. Ollaan varmaan perillä, kun pidemmällekään ei pääse.

Melontaa harrastava kampaamoyrittäjä Hanna Oivanen hankki miehensä kanssa vanhan maatilan Vesiniityltä ja sai idean. Mitä jos annettaisiin muillekin mahdollisuus lähteä nauttimaan luonnosta ja liikunnasta tästä meidän rannasta? Vanhaan navettaa syntyi kajakkeja ja sup-lautoja vuokraava Kajakkikioski.

–  Joki virtaa vieressä 20 metrin päässä navetan kulmalta. Tässä on 10 saarta jo ihan pienellä alueella. Uomia menee useampia. Todella monipuolinen ympäristö melojalle. Idea kioskista syntyi puhtaasti paikasta, Oivanen kertoo.

Hanna_Oivanen_kajakkikioski1
Pihapiiriä ja sen rakennuksia on kunnostettu. Ranta siivottiin ja sinne rakennettiin laituri.
Vuodesta 1999 kampaamoyrittäjänä toiminut Oivanen sai investointitukea Leader Joutsenten reitiltä kajakkien, sup-lautojen ja intiaanikanoottien hankintaan. Kajakkikioskia varten perustettiin aputoiminimi. Aikaisemmin kahta liikettä kahdella paikkakunnalla pyörittänyt nainen ei työtä pelkää, mutta vesistömatkailuun laajentaminen on kuitenkin uusi aluevaltaus.

– Kyllähän tämä oli melkoinen hyppy tuntemattomaan. Muun muassa hinnoittelu oli hankalaa. Kampaamossa on kiinteät kulut, joiden mukaan voidaan muodostaa selkeä tuntihinta. Tällaisessa toiminnassa ei päde samat lainalaisuudet.

Huittisissa ei ole vastaavaa toimintaa, joten kajakkikioski on omiaan täydentämään kaupungin matkailutarjontaa. Lähin vuokrauspaikka on Säkylässä, josta pääsee melomaan Pyhäjärvelle.

– Joet ovat potentiaaliset matkailun suhteen. Rauha ja luonto ovat valtteja, Huittinen ei voi kilpailla minkään turistikeskuksen kanssa. Joelle kun lähtee, parhaimmilla keleillä kuulee vain oman hengityksensä.

Hanna_Oivanen_kajakkikioski
Kunnostetussa navetassa on lisäksi pienimuotoista kioskitoimintaa. Oivanen haaveilee tulevaisuudessa rakentavansa muun muassa rantasaunan asiakkaiden käyttöön. Erilaiset ohjelmapaketitkaan eivät ole poissuljettuja, opastettuja melontaretkiä hän jo tarjoaa.Vaikka kesä 2017 oli kelien puolesta kehno aika aloittaa, asiakkaita riitti Helsingistä, Jyväskylästä, Tampereen seudulta ja toki myös lähikunnista. Etenkin paikallinen nuoriso innostui suppailusta.

– Perheitä, pariskuntien, kaveriporukoita, yhdet 10v-synttäritkin järjestettiin. On ollut useiden päivien matkalle lähteneitä ja myös pariksi tunniksi kalustoa vuokranneita. Kun joku tulee kaupunkiin käyttämään palvelua, siitä hyötyvät aina useat yrittäjät. 


INFO  

Hanna Oivanen Tmi
Perustettu 1999
Kotipaikka Huittinen
Investointituki kajakkien, sup-lautojen ja muun kaluston hankintaan Leader Joutsenten reitiltä.

ASIANTUNTIJA VASTAA

Petri_Rinne"Pienillä Leader-investointituilla voidaan monipuolistaa paikallista palveluyrittäjyyttä ja täyttää palveluaukkoja. Kokemäenjoki on Pohjoismaiden mittakaavassa rikkaimpia jokilaaktoja luonnon monimuotoisuudeltaan. Vesistömatkailun edistäminen on tärkeä painopistealue kehittämisstrategiassamme.

- Petri Rinne, Leader Joutsenten reitti


Voisiko investointituki olla sinua varten? Lue lisää Sankariyrittäjät-lehden sivulta 5. Innostu kehittämään yritystäsi - maaseuturahasto on mukana matkassasi!

Palaa otsikoihin