Sankariyrittäjät

Koulutusten digiloikkaa edistämässä

Suomen Videokoulutus kokosi koulutusalustan, joka mahdollistaa yrityksille verkkokurssien, webinaarien ja videotallenteiden tarjoamisen yhdestä paikasta. Perustamistuki helpotti uudenlaisen yritystoiminnan aloittamista ja antoi eväät kasvuun.

 – Kunnat, yritykset ja muut organisaatiot voivat tätä kautta markkinoida, myydä ja pitää videokoulutuksia.  Hoidamme kaiken etäkoulutuksiin liittyen. Järjestämme koulutuksia, suunnittelemme koulutusten rakenteen, hankimme asiantuntijat, hoidamme videoinnin ja valmiit tallenteet, yrityksen perustaja ja etäkoulutuskonsultti Ulla Tirronen kertoo.

Itse pitkään koulutuspäällikkönä toiminut Tirronen perusti Suomen videokoulutus Oy:n vuoden 2016 alussa.

– Autoin isoja organisaatioita saattamaan koulutuksensa digiaikaan. Olen nähnyt, mille oli tarvetta. Palvelumme mahdollistaa myös pienten paikkakuntien yrittäjille itsensä näkyväksi tekemisen ja oman asiantuntemuksensa myymisen.

SuomenVideokoulutus_Parkanosta_Ulla_ja_Tuuli
Tuuli Tarukannel ja Ulla Tirronen. Kuva: Anni Kössi.Yhtiökumppaniksi tuli Tuuli Tarukannel.

– Alun perin tutustuimme Tuulin kanssa, kun teimme töitä samassa firmassa. Vuosien varrella olemme tehneet paljon yhteistyötä. Tuuli toi mukanaan oman yrityksensä, hän toimi kouluttajana kuntapuolella.

”Tuki puolitti yrittäjän riskin”

Yrityksen perustamisen yhteydessä Tirronen haki maaseutuohjelman mukaista perustamistukea Leader Pohjois-Satakunnan kautta. Tuen turvin saatiin luotua nyt käytössä oleva alusta, joka kokosi jo olemassa olevia työvälineitä yhteen portaaliin. Tuki mahdollisti asiantuntijapalveluiden käytön niin koodaamisessa kuin markkinoinnin suunnittelussa.

– Tuki sopi tilanteeseen todella hyvin. Emme olisi tässä kasvussa ilman sitä. Tuki helpottaa, vaikka olisikin valmis ottamaan riskin.  Se ikään kuin puolitti yrittäjän riskin uudenlaisen yritystoiminnan käynnistämisessä.

– Leader Pohjois-Satakunnan Juha Vanhapaastolta sain hyvin apua ja neuvoja, Tirronen kiittelee.

Maisemamaalausta silloin, kun itselle sopii

Tirronen sanoo, että koulutusta ei järjestetä Suomessa alueellisesti tasapuolisesti. Videokoulutusten avulla pystytään turvaamaan koulutuksen saatavuus myös pienemmillä paikkakunnilla, säästämään työntekijöiden aikaa sekä kustannuksia.

– Tarve kasvaa erityisesti järjestöpuolella. Usein työntekijöitä on ympäri Suomea, ja koulutuspäivät järjestetään kerran vuodessa Helsingissä. Etämahdollisuuden avulla koulutusta työntekijöille voidaan tarjota huomattavasti useammin. Jokainen seuraa omalta koneeltaan siellä, missä on paras. Sijainnilla ei ole merkitystä, kouluttajatkin voivat olla missä vain, kunhan kuva ja ääni pelaa, Tirronen muistuttaa.

suomen_videokoulutus_satasilta
– Olemme pikkukuntien puolella, itsekin olen pienestä kunnasta kotoisin. Jos kunnat oikeasti haluavat kiinnittää digiyrityksiä, pitäisi olla tarjolla sellaisia työtiloja, joita nämä yritykset voivat vuokrata, Ulla Tirronen pohtii.

Suomen Videokoulutuksen asiakkaiden tarpeet liittyvät toki muuhunkin kuin työelämään. Alusta tarjoaa mahdollisuuden tarjota esimerkiksi harrastustoimintaan liittyviä verkkokursseja.

– Kurssi voi olla vaikka maisemamaalausta Kolilla. Se on kurssi, jonka voit katsoa silloin, kun matkustat sinne Kolille. Ei ole aikaan tai paikkaan sidottua.

 

INFO

Suomen Videokoulutus Oy

Perustettu 2016
Kotipaikka Parkano
Osakkaita 2, 3 osa-aikaista työntekijää
Perustamistuki Leader Pohjois-Satakunnalta uudenlaisen etäkoulutusverkkoalustan kehittämiseen valmiita työkaluja hyödyntäen.

ASIANTUNTIJA VASTAA

Juha_Vanhapaasto_LeaderPohjoisSatakunta”Tässä on esimerkki yritysideasta, jossa teknologia on valjastettu koulutuksen tarpeisiin. Hienoa on maaseudun kehittämisen kannalta erityisesti se, että koulutukset voidaan tuoda kaikkien saataville kouluttajien ja koulutettavien asuinpaikasta riippumatta. Aikaa ja rahaa säästyy ja ympäristö kiittää, kun liikkuminen vähenee.”

Juha Vanhapaasto, Leader Pohjois-Satakunta

 

Oletko perustamassa uutta yritystä tai suuntaamassa uudelle toimialalle? Perustamistuki voisi olla sinuakin varten. Lue lisää Sankariyrittäjät-lehden sivulta 17. Innostu kehittämään yritystäsi - maaseuturahasto on mukana matkassasi!


Palaa otsikoihin