Sankariyrittäjät

Yrttejä ja unelmia – ”Yhdessä saadaan enemmän aikaan”

Euralaiset yrittäjät kehittävät yhteistä hyvinvointimatkailun tuoteperhettä laajentaakseen omaa palvelutarjontaansa. Samalla saadaan lisää elämää Kauttuan ruukinpuistoon.

Jokisaunan Eija Helander-Nieminen, Yrttipajan Petri Koivisto ja More Neon Anne Valtonen haluavat tarjota hyvinvointimatkailupalveluita ympäri vuoden. Yhdessä he luovat yritysryhmähankkeen avulla 12 unelmaa -matkailutuoteperhettä, jota yhteistyössä myös myydään ja markkinoidaan.

Suunnitteilla on alkaa tarjota muun muassa yrttisaunaa, saunaterapiaa ja opastettuja villiyrttikierroksia. Kaikki keskittyy Kauttuan ruukinpuistoon ja siellä sijaitsevaan Aino ja Alvar Aallon suunnittelemaan Jokisaunaan.

– Jokisaunalla järjestetään ryhmätilaisuuksia ristiäisistä muistotilaisuuksiin, nyt tavoittelemme uudentyyppisiä asiakkaita, Jokisaunan Eija Helander-Nieminen kertoo.

Anne Valtonen siirsi oman yrityksensä More Neon Euran keskustasta Jokisaunan tiloihin syksyllä 2017. Syvempään yritysyhteistyöhön saatiin kumppaniksi vielä puolentoista kilometrin päässä sijaitseva Yrttipaja ja yrittäjä Petri Koivisto.

– Tässä tuodaan meidän kaikkien osaamisalueet yhteen ja mennään yhdessä pidemmälle. Taloudellisen puolen lisäksi yrittäjän aika on hyvin rajallinen. Yhdessä saadaan enemmän aikaan, Valtonen selittää.

12_unelmaa-AlvarAaltosauna_satasiltaYrittäjät lisäävät osaamistaan ammattikurssien avulla. Valtonen kouluttautuu villiyrttiohjaajaksi ja syventää osaamista saunaterapiaan. Helander-Nieminen on koulutukseltaan kehitysvammahuollon ohjaaja ja taideterapeutti. Hankkeen myötä hän jatkaa taideterapiaopintoja. Yrttipaja kouluttaa villiyrttipoimijoita, sillä Ruukinpuiston ympäristöön rakennetaan yrttipolku opastekyltteineen.

– Ruukinpuisto on helmi. Yrttipolku tulee olemaan yleisölle avoin, se on selkeä matkailulisä. Hankkeen avulla saadaan tehtyä sellaista yleishyödyllistä, johon muuten ei olisi rahaa laittaa, Petri Koivisto sanoo.

Yhteinen hanke on tiivistänyt yhdessä tekemistä. Kolmikko pyrkii järjestämään Jokisaunalla jatkossa myös erilaisia popup-tapahtumia kakkubuffeteista musiikkimatineoihin.

12_unelmaa_sysysilma_satasilta

INFO

12 unelmaa -yritysryhmä

3 yritystä Nordic Herbs Oy, Jokisauna Oy ja More Neo.
Hallinnoija SAMK
Leader Pyhäjärviseutu on myöntänyt yritysryhmälle kehittämistukea hyvinvointimatkailutuoteperheen kehittämiseen. 


ASIANTUNTIJA VASTAA

SariUoti_ProAgria

"Yritysryhmähankkeissa on hienointa se, kun yrittäjät saavat ryhmässä ideoita niin omaan yritykseensä kuin yhteistyöhönkin. Tässäkin hankkeessa yhteistyö on mennyt paljon pidemmälle, kuin mitä alun perin oli ajatus."

– Sari Uoti, yritysneuvoja ProAgria Länsi-Suomi


Mikä yritysryhmähanke?

Yritysryhmähankkeessa yritykset kehittävät yhdessä toimintaansa sekä yhteisillä kehittämistoimenpiteillä että yrityskohtaisesti. 

  • Mukana oltava 3 –10 yritystä
  • Kyseessä voi olla mm. kouluttautuminen, tuotannollisen yhteistyön kehittäminen, uudet tuotteet ja tekniikat
  • Kohdistuu maaseudulle, mutta yksittäisiä hyödynsaajia voi olla myös kaupunkialueelta
  • Hankkeella on aina hallinnoija
  • Tuki jyvitetään de minimis-tueksi
  • Tuen määrä 75 %
Voisiko yritysryhmähanke olla sinua varten? Lue lisää Sankariyrittäjät-lehden sivulta 23. Innostu kehittämään yritystäsi  maaseuturahasto on mukana matkassasi!


Palaa otsikoihin